Читацькі звички успішних людей

Ілюстрація: Giovanna Giuliano

Хочете знати одну спільну звичку усіх успішних людей? Вони всі багато читають. Наприклад, один із найбагатших підприємців світу Уоренн Баффетт на питання про секрет його успіху, вказав на купку книжок на його столі.

“Читаю щодня 500 сторінок такої літератури. Ось як працюють знання. Вони нарощуються, як складні відсотки. Кожен із вас може це робити, але я гарантую, що не кожен візьметься за це”, – каже Баффетт.

Баффетт доводить свою звичку до крайнощів – на початку кар’єри на день читав від 600 до тисячі сторінок, і досі 80% доби витрачає на читання.

І він не один такий. Ось декілька прикладів топ-бізнесменів та підприємців, які зробили читання найважливішою частиною свого стилю життя:

Білл Гейтс читає на рік 50 книжок, і десь одну на тиждень.

Марк Кьюбан читає більш як три години щодня.

Ілон Маск активний читач, і на питання: “Як ви навчились будувати ракети?”, відповів, що завдяки читанню книжок.

Марк Цукенберг вирішив читати одну книжку на два тижні протягом 2015 року.

Опра Вінфрі обирає одну із найулюбленіших її книжок кожного місяця для Книжкового Клубу для читань та обговорень.

І це не окремі приклади. Дослідження 1200 заможних людей показало, що усі вони люблять читати.

Але успішні люди не просто читають. Вони дуже прискіпливо обирають книжки для самоосвіти, а не для розваги. Вони вірять, що книжки – це шлях до навчання та знань.

Є одна відмінна риса між заможними читачами та менш заможними. За дослідженням Тома Корлі, автора книжки Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals багаті люди (із щорічним прибутком 160 тис. доларів і більше) читають для самовдосконалення, освіти та успіху. Натомість бідніші люди (із прибутком менш як 35 тис. доларів на рік) читають для розваги.

Успішні люди обирають навчальні посібники та наукові статті, замість романів, жовтої преси та журналів.  І зокрема вони люблять читати біографії та автобіографії інших успішних людей для натхнення та порад.

Є багато прикладів, коли успішні люди покинули школу чи університет не довчившись, але при цьому вони не припиняли вчитись. І читання – це ключовий секрет їхнього успіху.

Якщо факт про те, що читання це шлях до успіху вас усе рівно не мотивує, читання також має декілька оздоровчих факторів: допомагає уникнути стресу, депресії та деменції, а також підвищує впевненість, емпатію, рішучість та загальне задоволення від життя.

І на додаток декілька списків для читання:

Ендрю Мерле, medium.com

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

10 thoughts on “Читацькі звички успішних людей

    Залишити відповідь