Український стенд на Франкфуртському книжковому ярмарку 2015 став найбільшим і найсучаснішим за всю історію

Фото: Евгений Красовицкий via Facebook

З 14 по 18 жовтня у Франкфурті-на-Майні проходить найбільш значуща книжкова подія світу – Франкфуртський книжковий ярмарок, який щорічно відвідують близько 300 тисяч гостей.
Протягом п’яти днів видавці з усього світу будуть вести перемовини і пропонувати свої кращі книги колегам для перекладу, а письменники проводити творчі зустрічі.
Україна цього року представлена ​​найбільшим стендом за всю історію, книги на якому згруповані за трьома тематичними розділами. У першому зібрані видання про сучасну історію України, які зокрема описують події 2013-2015 років: “Аеропорт” Сергія Лойка, “Війна очима ТСН. 28 історій по той бік камери” Ольги Кашпор, “УКРИ. Бойова проза” Богдана Жолдака, “Літопис очевидців. 9 місяців українського опору” Оксани Забужко, “Художник війни” Максима Бутченко. Другий розділ склали книги, що представляють сучасну Україну на основі історії, культурних та мистецьких традицій (художні альбоми, Пересопницьке Євангеліє), а також сучасна українська література та дитячі книжки. Третій розділ експозиції представлений книгами українських авторів, переведеними на інші мови. Це твори Сергія Жадана, Оксани Забужко, Юрія Винничука, Тараса Прохаська, Юрія Андруховича, Любка Дереша, Андрія Куркова та інших. Деякі видавництва вирішили власними силами організувати окремі книжкові стенди.
Через несвоєчасне виділення коштів державою на представлення України у Франкфурті не всі ідеї вдалося реалізувати, однак зусиллями небайдужих представників галузі нинішній національний стенд якісного відрізняється від попередніх років і виглядає на рівні завдяки відмові від багаторічної традиції прикрашання національною символікою у вигляді калини та вишитих рушників.

1 198 thoughts on “Український стенд на Франкфуртському книжковому ярмарку 2015 став найбільшим і найсучаснішим за всю історію

    Залишити відповідь