Топ-14 найбагатших письменників 2016 року

фото: libs.ru, Пола Гоукінз

Відкриттям цьогорічного рейтингу найбагатших письменників за версією Forbes стала колишня фінансова журналістка, авторка “Дівчини у потязі” Пола Гоукінз. Саме вона потрапила вперше до списку та обігнала Джорджа Мартіна на одну позицію. Статки письменниці сягають 10 мільйонів доларів.

Forbes формує свій рейтинг на базі офіційних даних від продажів книжкових магазинів та коментарів експертів. Вже третій рік поспіль рейтинг очолює автор детективів та трилерів Джеймс Паттерсон. Його письменницькі заробітки за останні 12 місяців сягають 95 мільйонів доларів. На другомі місці дитячий письменник, автор книжок про Wimpy Kid Джефф Кінні. Третє місце за Джоан Роулінг.

Гоукінз народилася в Зімбабве, переїхала в Лондон лише у 1989 році. Цього року потрапила до списку Форбс вперше у житті. Займає 11 місце. Стала відомою після виходу трилеру “Дівчина у потязі” на початку 2015 року. За перші три місяці продажів світом розійшлись два мільйони примірників. У загальному, із початку продажів книжка Гоукінз розійшлась у розмірі 11 мільйонів екземплярів. Восени цього року має вийти екранізація роману із Емілі Блант в головній ролі, що має ще більш підвищити продажі книжки.

“Я так довго хвилювалась за власну фінансову ситуацію, думала, що я маю робити із життям, а потім відчула полегшенняє і страх, із розумінням того, що якщо щось починається дуже добре, багато людей збираються це читати, це робить мене дуже уразливою”, – минулого року розповідала Гоукінз.

Мартін, який минулої суботи відсвяткував 12-ту річницю його саги перебуває на 12 місці із статками 9,5 мільйонів доларів. Такі ж прибутки мають цього року Ден Браун та Джон Грін. Минулого року Мартін був на 15 місці.

Автор роману “Марсіянин” Енді Вейр цього року не потрапив взагалі до списку. Також разом із ним “пролетіли” дитяча авторка Рейчел Ріні Рассел, авторка трилеру Gone Girl Гіліан Флінн, та авторка “Голодних ігор” Сюзанн Колінз, разом із письменницею у жанрі містері Джанет Евановіч. Минулого року Флінн та Колінз займали 13 місце із заробітками у 11 мільйонів доларів, а Евановіч була на шостомі місці із 21 мільйоном.

І власне сам рейтинг:

  1. Джеймс Паттерсон $95 млн.
  2. Джефф Кінні  $19,5 млн.
  3. Джоан Роулінг $19 млн.
  4. Джон Грішем $18 млн.
  5. Стівен Кінг $15 млн.
  6. Даніела Стіл $15 млн.
  7. Нора Робертс $15 млн.
  8. Е. Л. Джеймс $14 млн.
  9. Вероніка Рот $10 млн.
  10. Джон Грін $10 млн
  11. Пола Гоукінз $10 млн.
  12. Джордж Р. Р. Мартін $9.5 млн.
  13. Ден Браун $9.5 млн.
  14. Рік Ріордан $9.5 млн.

Джерело: The Guardian

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

8 thoughts on “Топ-14 найбагатших письменників 2016 року

    Залишити відповідь