Словом 2015 року став… смайлик

Фото: blog.oxforddictionaries.com

Щорічно Oxford Dictionaries визначає найбільш примітне і використовуване в світі слово. У 2015 році вперше словом року стала піктограма ? – емодзі, що офіційно носить назву “обличчя зі сльозами радості”.

На думку журі, саме ця піктограма якнайкраще передає вдачу, настрій і пристрасті 2015 року. Смайли, що з’явилися у 1990-х, досягли піку використання. Про це свідчать дані партнера Oxford University Press компанії SwiftKey, яка досліджувала частоту вживання смайлів. Виявилося, що британці використовують ? на 20% частіше, ніж інші смайли, а американці – на 17%. Також і саме слово “емодзі” – маленьке цифрове зображення або іконка, що використовується для вираження думки чи емоції при спілкуванні за допомогою електронних засобів зв’язку – стало вживатися на третину частіше порівняно з попередніми роками.

На початку року навіть з’явилося перше інтерв’ю, дане виключно смайликами. І був це не якийсь блогер, а міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, відома активністю в соцмережах. Всього, даючи відповіді на 14 питань, їй знадобилося 26 смайликів.

Конкурентами ? були такі слова:  sharing economy (економіка вскладчину, коли в інтернеті люди безкоштовно або за невелику плату діляться один із одним товарами і послугами), they (людина, стать якої не визначена), on fleek (дуже красивий, привабливий, стильний), ad blocker (програма, що блокує появу реклами на веб-сторінках), refugee (біженець, людина, змушена залишити свою країну внаслідок війни, загрози переслідування або стихійного лиха), Brexit (термін, що позначає можливий вихід Великобританії з Євросоюзу), Dark Web (недоступна для стандартних технічних засобів частина інтернету, що дозволяє користувачам залишатися анонімними), lumbersexual (молодий городянин, що представляє певну зовнішність і стиль, зазвичай, з бородою і в картатій сорочці, відвідувач різних активностей).

слово года

14 thoughts on “Словом 2015 року став… смайлик

    Залишити відповідь