Україна готується до міжнародного книжковому ярмарку у Франкфурті

Фото: agarbagegame.com

14-18 жовтня пройде 67-й Франкфуртський книжковий ярмарок – найбільший у світі. Україна також візьме участь – захід є хорошим шансом для країни сказати про себе по-новому.

Голова Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін повідомив, що в 2015 році «вдалося вибити» з держави 45 тисяч євро для поїздки та організації українського стенду на виставці. Крім того, організатори надали країні пільгові умови участі. Зокрема, вартість оплати виставкових майданчиків було знижено на 30%.

Оформленням стенда, який розміститься на 100 кв. м займається Мистецький Арсенал і обіцяє, що цього разу не буде ніяких «рушників і віночків».

У Франкфурті Україна представить три секції: Війна і Майдан, Сучасна українська література і Перекладні твори українських авторів.

На ярмарку буде організовано також зустрічі із зарубіжними видавцями, на яких українці запропонують свої книжки для перекладу.

За словами Афоніна, досі Україна не була представлена ​​на Франкфуртському книжковому ярмарку належним чином. Українські стенди були дуже маленькі й не відображали повною мірою того, чим є українське книговидання.

16 thoughts on “Україна готується до міжнародного книжковому ярмарку у Франкфурті

    Залишити відповідь