Премію Андерсена 2016 отримали китайський автор і німецький ілюстратор

Фото: Bologna Children’s Book Fair

На Болонському дитячому книжковому ярмарку були оголошені імена лауреатів Премії Ганса Крістіана Андерсена, яку називають “Нобелівською премією” в дитячій літературі.

Переможцями 2016 року стали китайський автор Цао Веньсюань та ілюстратор з Німеччини Ротраут Сузанна Бернер.

кит

“Цао дуже красиво пише про складнощі життя дітей, які стикаються з великими викликами. Він глибоко занурений у свою творчість, адже його власне важке дитинство справило значний вплив на його тексти, в яких немає простих відповідей. Цао – чудовий приклад того, як написання прекрасної прози і розповідання історій про відважних дітлахів, які стикаються з непомірними труднощами, може залучити широку і віддану аудиторію і сформувати літературну традицію в Китаї, яка шанує реалії дитячого світу”, – сказано в рішенні журі, яке одностайно віддало свої голоси за цього автора.

Судді також вважають, що з книгами німецької художниці Бернер мають познайомитися усі діти, оскільки вони являють собою дуже гуманні, щирі, емоційно багаті й дуже спонукаючі видання. Йдеться про віммельбухи – книжки-картинки, розглядаючи які, діти отримують різноманітні можливості для розвитку.

ил

Премія Ганса Крістіана Андерсена вручається раз на два роки сучасному автору й ілюстратор, творчість яких є значним і тривалим внеском у дитячу літературу. Переможців визначає міжнародне журі, а грошовий приз становить $ 10 000.

У різні роки лауреатами премії ставали Астрід Ліндгрен, Туве Янссон, Джанні Родарі, Кетрін Патерсон, Девід Алмонд, Моріс Сендак, Тетяна Мавріна, Роберт Інгпен, Йорг Мюллер, Квентін Блейк, Роберто Інноченті та інші.

2 088 thoughts on “Премію Андерсена 2016 отримали китайський автор і німецький ілюстратор

    Залишити відповідь