Підказки для тих, кому не вистачає часу на читання книжок

Фото: MJM Photographie via Flickr

Робота. Діти. Школа. Якщо хоч одна з цих складових (не кажучи вже про всі разом) присутня у вашому житті, ви знаєте не з чуток, наскільки коштовний час. Протягом доби так багато годин відведено для того, що ви повинні зробити, однак читання також є частиною повсякденного життя. Дехто без зусиль може виділити частину дня, щоб сісти, розслабитися і почитати. Однак так щастить не всім.

Працюючи мінімум 40 годин на тиждень, проводячи багато часу в дорозі на роботу і з роботи, намагаючись урвати шматочок життя у вихідні, беручи участь у різних сімейних заходах, ви не завжди можете варіювати тривалість своєї взаємодії з книгою за власним бажанням.

День у день ви обіцяєте собі сьогодні ж увечері відкласти всі справи і насолодитися книгою? Декілька підказок допоможуть вам щодня приділяти час читанню.

Відкладайте книгу, яка вам не подобається

Якщо ви не в захваті від книги, яку читаєте, відкладіть її. Змушуючи себе читати твір, який насправді ви читати не хочете, ви будете сприймати процес як примусову роботу. А її, зазвичай, уникають. Немає нічого ганебного в тому, щоб повернути книгу на полицю до кращих часів, якщо її може замінити інша, яку ви прочитаєте із захватом. Таким чином, у вас виникне внутрішня потреба читати, і ви будете читати.

Читайте в дорозі

Читайте в метро, автобусі, машині (якщо ви не водій, звичайно). Це чудовий час для читання не лише тому, що ви сидите і нічого не робите, але й тому, що це час до та після роботи, коли нічого, крім тексту, не має значення.

Слухайте аудіокниги

Аудіокниги – прекрасний варіант, коли немає можливості присісти. Він підходить, коли ви займаєтеся в спортзалі, гуляєте з собакою чи миєте посуд. Крім того, аудіокниги можна “читати” в машині, навіть якщо ви за кермом.

Читайте перед сном

Якщо ви не дуже втомилися, спробуйте почитати перед сном. Півгодини або година – цілком достатньо, щоб здолати кілька розділів. Цей час, присвячений виключно читанню, стане приємним завершенням неспокійного дня.

Джерело: BookRiot

9 thoughts on “Підказки для тих, кому не вистачає часу на читання книжок

    Залишити відповідь