Переможець Букерівської премії 2015 року розповів про свою нову книгу

Фото: massappeal.com

Ямайський автор Марлон Джеймс, який став цьогорічним лауреатом Букерівської преміі, анонсував вихід своєї нової книги, що стане “африканською Грою престолів”. Письменник вирішив спробувати власні сили у жанрі фентезі. 

Нова книга вийде під назвою “Чорний леопард, червоний вовк” (Black Leopard, Red Wolf).

“Я почувався хворим і втомленим, сперечаючись про те, чи повинен у “Володарі перснів” бути чорношкірий гобіт. Африканський фольклор настільки ж багатий, наскільки й збочений. В нас є відьми, демони, гобліни та божевільні королі. В нас є прекрасні історії королівської влади, що здатні скинути з п’єдесталу “Вовчу залу”. Ми удвічі сильніші за “Тюдорів”, – говорить Джеймс.

Ямаєць налаштований серйозно. “Опис села на тисячу сторінок? Так, чорт забирай! Величезні примітки про магічні техніки? Звісно, я зроблю це. Дві сотні сторінок про загадкових підземних карликів? Так!”, – обіцяє він.

Звання Букерівського лауреата і непроста книга, що принесла Марлонові цю нагороду, ставлять письменника перед викликом виправдати надії читачів із наступними своїми творами.

Читайте також: Who is Mr Марлон Джеймс?

Найяскравіша характеристика 680-сторінкового роману “Коротка історія семи вбивств”, за який 44-річний Марлон Джеймс отримав Букера, звучить так: “Це як якщо б Тарантіно перезняв” Тернистий шлях “, але з саундтреком Боба Марлі та сценарієм Олівера Стоуна і Вільяма Фолкнера … Масштабний, міфічний, надмірний, колосальний і запаморочливо складний”.

В основу 680-сторінкового роману лягла реальна історія про спробу вбивства зірки регі Боба Марлі в 70-х роках, використана для зображення бурхливого бандитського і політичного життя на Ямайці. У книзі описані три десятиліття життя головних героїв, боротьба з креком в Америці у 80-х, ямайські гетто і нерівність.

За матеріалами Vulture

11 thoughts on “Переможець Букерівської премії 2015 року розповів про свою нову книгу

    Залишити відповідь