Новинки нон-фікшн від українських видавництв: світові бестселери, наукпоп та Фріда Кало

Краще пізно, ніж ніколи – принцип виходу відомих нон-фікшн книжок в Україні. Та цей сезон видався для українських видавництв гаряченьким. Наш формат серйозно взявся за видання видатних  бестселерів, еко, політичного та економічного спрямування, Віват видає уже відому науково-популярну журналістку Асю Казанцеву, а ВСЛ та ТАО взялись за видання мотивуючих книжок, а на десерт ще й вийшла біографія Фріди Кало від Нори-Друк.

 

Джеймс Робінсон, Дарон Аджемоглу “Чому нації занепадають? Походження влади, багатства і бідності”

Видавництво Наш формат щойно видало бестселер New York Times та Wall Street Journal, а й одна з найкращих книг 2015 року за версією Марка Цукерберга та входить у список mustread-літератури Білла Ґейтса. У 2012-му році книга увійшла в короткий список премії Financial Times Business Book of the Year.  Це книжка, яка зачіпає питання економіки, політики, історії, світоглядної літератури, нерівністі, фінансів, розвитку та розподілу капіталу. Аджемоґлу та Робінсон переконані: країни стали найуспішнішими через те, що їхні громадяни повалили владну еліту і створили суспільства, де головною цінністю стали рівні економічні та політичні права кожного. На їхню думку, саме свобода робить світ багатшим.

Наомі Кляйн “Змінюється все. Капіталізм проти клімату”

Ще один перекладний бестселер зі сфер зміни клімату та економіки, канадської журналістки Наомі Кляйн. Ця книга не про те, що знають усі. У ній Наомі Кляйн – авторка трьох світових бестселерів – майстерно аналізує те, як великі корпорації та ідеологія вільного ринку блокують і без того непевні спроби боротися з кліматичними змінами. Більше того, Кляйн викриває та відверто критикує багатьох наших так званих рятівників – великі організації «зелених», які автор пов’язує з нафтовими компаніями; мільярдерів типу Річарда Бренсона, які, за її словами, більше обіцяють, ніж роблять.

asia_kazanceva_hto_b_MIG_podumaty5

Ася Казанцева “Хто б міг подумати. Як мозок змушує нас робити дурниці”

Це видання для тих, хто хоче знати всю правду про можливості та принципи роботи людського організму, його «безглузді та нераціональні рішення». Наукова журналістка зібрала під однією обкладинкою найреволюційніші відкриття науковців всього світу, описавши їх доступною для загалу мовою. Для цього вона опрацювала численні статті з результатами досліджень престижних університетів світу, офіційні позиції та звіти ВООЗ та ООН. Видання відзначене науково-популярною премією «Просветитель»(2015). Книжка за тиждень буде в продажі.

Читати: 11 шокуючих фактів про людський організм з науково-популярного видання Асі Казанцевої

Ольга Кузьменко “Група «Скрябін» та друзі по сцені”

Ще одна книжка спогадів мами співака Андрія Кузьменка – Ольги Кузьменко. Цього разу мемуари присвячені історії створення групи «Скрябін» і творчому шляху Кузьми-сина, Кузьми-друга, Кузьми-музиканта, якого за життя назвали культовим виконавцем, а тексти його пісень нині цитують і називають пророчими.

Тоні Шей “Доставка щастя. Шлях до прибутку, задоволення і мрії”

Ця книжка – це історія про те, як Тоні Шею вдалося створити величезне товариство однодумців, справжніх друзів і фанатів своєї справи, людей, які, «доставляючи щастя» іншим, роблять щасливими і себе. Тоні Шей – геній підприємництва, головний виконавчий директор однієї з найвідоміших інтернет-компаній Zappos. Створений ним онлайн-магазин одягу, взуття та аксесуарів був викуплений в 2009 році за 1,2 мільярда доларів компанією Amazon – настільки успішним і прибутковим стало підприємство, яке стартувало фактично з нуля.

theUKRAINIANS II: історії успіху

Друга частина історій успіху українців у вигляді інтерв’ю. У цьому виданні своїми секретами діляться  Юрій Андрухович, Святослав Вакарчук, Джамала, Ірина Коваль, Мирослав Попович, Олександр Лоскутов. До книжки увійшло всього 20 історій. Книжку за ексклюзивним передзамовленням можна зараз замовити в Yakaboo.ua.

Андрій Бондар “І тим, що в гробах”

Збірка малої прози А. Бондаря — яскраве відображення суб’єктивних, дуже особистих вражень автора. Це підслухані історії та розмови, галерея небанальних сюжетів про звичайне життя пересічних людей.

Адам Ґрант “Оригінали. Як нонконформісти рухають світ”

Автор – один із 25 найвпливовіших мислителів світу у сфері менеджементу та управління людьми. Цю книжку радять  Шерил Сендберґ, Малколм Ґладвел та Пітер Тіл. В “Оригіналах” Ґрант досліджує  інакше бачення світу інноваторів, та те, як їхнє існування робить інших успішними. Переклав Андрій Бондар. До 22 липня на книжку діє ексклюзивне передзамовлення.

Жерар де Кортанз “Фріда Кало. Безжальна врода”

У видавництві Нора-Друк вийшов переклад біографії видатної мексиканської художниці Фріди Кало. У ній відомий французький письменник і журналіст Жерар де Кортанз відкриває перед читачами світ шалених почуттів, непримиренних пристрастей, безкомпромісної богеми та політичних інтриг. На сторінках цієї книжки постає вся суть Мексики — через образи її найвідоміших митців, її символи: Фріду Кало і Дієго Ріверу. Передмову до книжки написала Ірена Карпа.

Матеріал підготовлено в межах спецпроекту з виданням lb.ua

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

24 thoughts on “Новинки нон-фікшн від українських видавництв: світові бестселери, наукпоп та Фріда Кало

    Залишити відповідь