Новинки та бестселери Yakaboo: глибокі людяні романи та жахлива історія радянської лагерної системи

У центра всіх книг добірки – людина: її життєлюбство, надзвичайна сила, помилки, прорахунки та досягнення. Оригінальні романи, автори яких добряче попрацювали, аби презентувати читачеві справді знакові та вкрай актуальні твори.

1

“Книга Странных Новых Вещей”

Вперше російською мовою роман, над яким автор працював довгих 10 років. Після таких світових бестселерів як “Багряна пелюстка і біла” і “Побудь в моїй шкурі” цей роман, як ствреджує Мішель Фейбер, стане останнім. Видатний і незабутній твір, який розповідає про те, що є підвладним вірі, а що ні.

Священик Пітер Лі отримує пропозицію, від якої не може відмовитися, – і вирушає місіонером у неймовірну далечінь, залишивши вдома найдорожче, що має: кохану дружину Беатріс і кота Джошуа. Шлях його лежить до незвіданої землі, аборигени якої жадають долучитися до вчення Біблії – “Книги Дивних Нових Речей”. Цей дивовижний, і дивно оригінальний роман оповідає про пригоди тіла і духу, про віру та її відсутність перед обличчям найбільших катастроф, про силу і слабкість тих невидимих ​​ниток, що пов’язують двох кохаючих людей, розділених цілим всесвітом.

2

“Смажені зелені помідори в кафе “Зупинка””

Культовий роман Фенні Флегг перекладений українською мовою. Історія маленького містечка і його жителів, зворушлива, справжня, про людську доброту і здатність долати будь-які труднощі. Маленька кав’ярня на залізничній станції в глибинці Алабами – як перехрестя і притулок для безлічі людей і доль. Тут і дитинство, і криза середнього віку, одностатеве кохання, будинок перестарілих і всепоглинаюча любов до життя. За часів Великої депресії потрібно жити, любити на повну котушку, відкинувши всі прикрощі та допомагаючи таким, як ти сам. Книга закінчиться, а ви будете нудьгувати за її милими, сильними і великодушними героями.

Ця книга свого часу трималася у списку бестселерів The New York Times протягом 36 тижнів, а сценарій фільму за нею був номінований на Оскар.

3

“ГУЛАГ”

За цю книгу Енн Епплбаум, що повідала в ній всю правду і жахи радянського минулого, була присуджена Пулітцерівська премія. Автор провела вичерпне дослідження предмета, про який багато хто старанно намагається забути. Оповідання засноване на архівних документах і спогадах очевидців і охоплює всю історію розвитку табірної системи в СРСР – від 1918 до середини 80-х. Окрім опису хронології та географії, автор намагається розібратися, що змушувало катів вбивати і що допомагало деяким вижити. На сторінках цього видання говорять росіяни та американці, поляки і євреї, комуністи й антикомуністи.

4

“Не отвлекайте меня! Как сохранять высокую концентрацию несмотря ни на что”

Провідний спеціаліст із синдрому дефіциту уваги розглядає одну з головних проблем сучасності: нездатність зосередитися на роботі і як наслідок низьку продуктивність. Напевно, вам це знайомо: ви не можете сфокусуватися на поточному завданні, бо з усіх боків вас відволікають різні завдання, повідомлення і проблеми і здається, що вони надходять до вас зі швидкістю світла. Це вкрай згубно впливає і на вашу продуктивність, і на те, як ви себе почуваєте поза роботою.

Час взяти ситуацію під контроль. Доктор Хелловелл досліджував глибинні причини нездатності людей концентруватися і впевнений, що стандартні поради накшталт складіть список справ або краще керуйте своїм часом не працюють, оскільки не зачіпають істинних причин відволікання. У першій частині книги він розглядає основні причини втрати фокусу від багатозадачності до безглуздого перегляду соцмереж і психологічні та емоційні проблеми, що стоять за ними. Друга частина книги допоможе вам натренувати навик концентрації, завдяки якому ви зможете наблизитися до своїх професійних і особистих цілей.

5

“Серце пітьми”

Роман всесвітньо відомого англійського письменника польського походження та вихідця з України Джозефа Конрада вважається одним із найвидатніших літературних творів ХХ століття. Головна тема книги – нескінченна мандрівка західної людини світовими околицями, протягом якої автор  сягає найглибших основ людського єства.

Бездомний, знекорінений моряк Марлоу винаймається шкіпером річкового пароплава у бельгійську торгову компанію з єдиним завданням: знайти у нетрях Конго її найуспішнішого агента — постачальника слонової кістки Курца, — який, з невідомих для Марлоу причин, став для компанії дуже «незручним». Але буденна для колоніальних часів мандрівка перетворюється у жахливу подорож до серця пітьми… Сюжет цього роману, але вже наповнений обставинами війни у В’єтнамі, ліг в основу кінематографічної драми Френсіса Копполи «Апокаліпсис сьогодні».

16 thoughts on “Новинки та бестселери Yakaboo: глибокі людяні романи та жахлива історія радянської лагерної системи

    Залишити відповідь