Літні новинки від українських видавництв: КСД та Наш формат

Не дивлячись на погодні умови і мінливість літа, українські видавці обіцяють нам гарячі три місяці – багато гарних новинок перекладної художньої та нон-фікшн літератури. Українське видання Донни Тартт, роман, за яким зняли “Мовчання ягнят”, ще одна книга Деніела Киза, Стівен Хокінг і одна з найяскравіших економічних книг останнього десятиліття. Ось-ось ці всі книги вийдуть друком.

Видавництво КСД інтригує та тішить, у планах на літо: переклад українською Пулітцерівсього переможця 2014 року роману “Щиголь” Донни Тартт (червень)

Видання ще однієї книжки Деніела Кіза “Таємнича історія Біллі Міллігана” (липень). Минулого року у КСД вийшов його роман “Квіти для Елджернона” і набув шаленої популярності, та не зникає із топів продажів книгарень.

Роман британського письменника Себастьяна Фолкса “Пташиний спів”. Це історія про життя Стівена Рейсфорда, який був учасником Першої світової війни. Дії роману відбуваються в різні періоди ХХ століття у Франції та Англії. Є частиною трилогії. Його теж обіцяють у червні.

Ще один переклад Чака Поланіка, цього разу свіженької книжки 2015 року “Створи щось” (“Історії, які неможливо (не) прочитати”).  Це збірка із 21 оповідань та однієї повісті, про життя та смерть, та їх абсурдність.

Видання вже легендарного роману про Ганнібала Лектора, який написав Томас Гарріс – “Мовчання ягнят”. Історія стала відомою завдяки оскароносній екранізації із Ентоні Хопкінсом. Мають видати у липні.

Вже класику світового нон-фікшн, книжку Стівена Гокінга “Найкоротша історія часу”. У книзі розповідається про появу Всесвіту, чорні діри, теорії суперструн і квантову механіку. Написана живою мовою і розрахована на пересічного читача. Є оновленим і доповненим новими відкриттями в науці перевиданням книги Стівена Гокінга “Коротка історія часу». Вийде у липні.

Видавництво Наш формат щойно оголосило про вихід новинки – головної економічної книги десятиліття – “Капітал у ХХІ столітті” Тома Пікетті. Книгу «Капітал у XXI столітті» французького економіста Тома Пікетті названо книгою року за версією Financial Times, бестселером New York Times, а у світі продано уже понад два мільйони примірників.

У наступній частині очікуйте літні новинки від видавництв Літопис, Видавництва Старого Лева та Видавництва Анетти Антоненко.

Матеріал підготовлено в межах спецпроекту з виданням lb.ua

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

12 thoughts on “Літні новинки від українських видавництв: КСД та Наш формат

    Залишити відповідь