Літературний допінг для жінок

Ілюстрація: Ana de Lima

Є такі списки фільмів із назвами типу «Найкращі мелодрами для жінок», або «Комедії, які має подивитися кожна самотня дівчина». У мене вийшов короткий список нещодавно прочитаних книг, які повинні сподобатись прекрасній половині людства. Сумніваюся, що автори книжок орієнтувалися виключно на жіночу аудиторію. Але здається, рідко, яку жінку вони не зможуть надихнути на подвиги. Без мелодрам і комедій при складанні цього списку не обійшлося, але жодна жінка не постраждала.

«Я – Малала» Малала Юсуфзай

Історія, написана пакистанською дівчинкою Малалою від першої особи, змушує співпереживати й дивуватися – як в сучасному світі ще залишилося місце для настільки архаїчного і патріархального способу життя. Якби історія Малали Юсуфзай не була реальною, можна було подумати, що це сюжет голлівудського фільму – настільки неправдоподібною вона здається. Дівчинка, батько якої присвячує життя і працю боротьбі за права жінок в Пакистані, не могла не перейматися бажанням мати рівні з чоловіками права і вірою в те, що кожна жінка цього варта. Їй було всього 15, коли таліби влаштували на неї справжнє полювання й один з них прострілив дівчинці голову. Малалі Юсуфзай не позичати сміливості, вона вижила після замаху і не зрадила своїх поглядів та цінностей. Дивовижна історія про те, що людина може все, якщо дуже хоче. Особливо, якщо ця людина – це жінка. Точніше, дівчинка-підліток. Особливо, якщо вона бореться з талібами за право відвідувати середню школу в рідному Пакистані.

«Ненавижу семейную жизнь» Фей Велдон

Не всіх жінок природа наділила безумовним материнським інстинктом. Ті з нас, кому мало однієї лише реалізації в турботі про дітей, потрапляють до групи ризику – їм доводиться конкурувати з нянею або домогосподаркою. Ні, конкурувати не за власну дитину. Гірше. За чоловіка. Хто переможе в сутичці Хетті проти Агнешки? А головне, чи вартий головний приз – шлюб і сімейне життя – самовідданої боротьби за нього? І чи може сучасна жінка задовольнятися лише домівкою, побутом і вихованням дітей? Крім того, в романі порушена не найприємніша для українок тема нелегальної міграції зі Східної Європи.

The towering world of Jimmy Choo” Лорен Гольдштейн Кроу

Не тільки романи й зворушливі історії цікавлять сучасну жінку. Книжки про те, як побудувати успішний бізнес – не менш захопливе читання. Досвід Тамари Меллоун показує, що «робити» бізнес – значить вічно кататися на американських гірках. Ця книга не про моду, а про бізнес та уміння керувати. Хоча варто відзначити, що роману не вистачає любовних інтриг, мелодрам і життєвих історій. Історія успіху хваткої і заповзятливої ​​Тамари цілком здатна надихнути кожну з нас на подвиги, стрибки в кар’єрі й нові досягнення. Приклад бізнесвумен Меллоун допоможе вам знайти готові відповіді на питання, як будувати бізнес, а також ви зрозумієте, що ключову роль в будь-якій справі відіграє віра в себе і майбутнє свого дітища. І ніякі перепони не стануть на шляху жінки, яка крок за кроком йде до своєї мети. До речі, сама Тамара Меллоун рідко сумнівалася в прийнятті навіть найскладніших рішень.

Олена Чигрин

Олена Чигрин
Блогер, автор, копірайтер, smm-менеджер. Виховую сина, читаю жадібно і багато. Співпрацюю з благодійним фондом та кількома комерційними проектами. Збираю матеріал для книги.
https://www.facebook.com/alyona.chigrin

9 thoughts on “Літературний допінг для жінок

    Залишити відповідь