Людмила Уліцька допомогла випустити збірку оповідань українських письменників у Росії

Фото: Юрий Володарский via Facebook

Російська письменниця Людмила Уліцька ініціювала видання у РФ книги оповідань українських письменників. 21 жовтня в московському видавництві “Три квадрата” вийшла книга “Небо этого лета. Рассказы украинских писателей”.

До збірки увійшли твори Сергія Жадана, Карини Арутюнової, Юрія Винничука, Андрія Бондаря, Володимира Рафеєнко, Лариси Денисенко, Володимира Єшкілєва, Еліни Свінцицької, Юрія Андруховича, Тараса Прохаська, Андрія Краснящих, Юрія Іздрика, Ади Самарки, Тані Малярчук, Євгенії Кононенко, Ігоря Куликовського, Володимира Лиса і Наталки Сняданко.

Перекладом оповідань займалися Завен Баблоян, Олена Мариничева і Євгенія Чуприна.

Відомий літературний критик Юрій Володарський, який виступив упорядником видання, зазначив, що за рік підготовки до друку довелося витримати кілька ідеологічних боїв і змінити видавництво.

У вересні 2015 головред російського видавництва Corpus Варвара Горностаєва під час відвідин львівського Форуму видавців заявляла про намір видати в Росії книгу Сергія Лойко “Аеропорт”, проте пізніше автор на своїй сторінці у Facebook написав, що цього не станеться.

281 thoughts on “Людмила Уліцька допомогла випустити збірку оповідань українських письменників у Росії

    Залишити відповідь