Книги, які можна дарувати з будь-якого приводу

Фото: m01229 via Flickr

Коли справа доходить до вибору подарунків, тим більше не дуже близькій людині, мимоволі згадуєш про книжки. Адже є такі видання, які можна дарувати будь-якій людині, незалежно від віку, статусу, приводу, не побоюючись, що книга нею вже прочитана. Це видання, які не читають,ковтаючи за один день, а залишають завжди під рукою, щоб час від часу повертатися до них у пошуках відповіді на питання чи гортати у вільну хвилину.

“Удивительные редкие создания. Как познавался мир”, Дэвид Аттенборо

1

Ця книга – зібрання унікальних малюнків, присвячених природничій історії з колекції королеви Великобританії Єлизавети II. Вісімдесят сім акварелей із Королівської колекції, які представлені в цій книзі, датуються кінцем XV – початком XVIII століття, охоплюючи 250 років епохи Великих географічних відкриттів. Епохи, коли уявлення європейців про світ значно розширилися завдяки подорожам до Африки, Азії та обидві Америки.

Одним з основних укладачів та натхненників проекту став Сер Девід Фредерік Аттенборо, один з найзнаменитіших у світі телеведучих і натуралістів, піонер документальних фільмів про природу. Зібрані ним найкращі малюнки найкращих майстрів вражають уяву свіжістю і яскравістю сприйняття, іноді вражаючою точністю, а іноді буйною фантазією.

“Инноваторы. Как несколько гениев, хакеров и гиков совершили цифровую революцию”, Уолтер Айзексон

2

Після біографії Стіва Джобса, що стала світовим бестселером, Айзексон написав про людей, завдяки яким з’явилися комп’ютери та інтернет. Це історія про різні етапи цифрової революції, про те, як добиватися втілення мрії в життя. Починається вона з 40-х років XIX століття, з Ади Лавлейс, яка першою намацала принципи комп’ютерного програмування. А далі йде розповідь про Веніваре Буше, Алана Тьюринга, Біла Гейтса, Стіва Возняка, Стіва Джобса і Ларрі Пейджа і про всі найважливіші інноваціії цифрової епохи. Айзексон володіє дивовижною здатністю говорити про складне просто.

 

“Как мы будем жить на Марсе”, Стивен Петранек

3

Чи є життя на Марсі? Ми досі не знаємо відповіді на це питання. Але ми точно знаємо, що скоро вона там з’явиться. Автор цієї книги, фахівець в галузі технологічних прогнозів і постійний спікер ТЕД Стівен Петранек, упевнений: перший пілотований політ на Марс відбудеться ще до 2030 року. Причому це, швидше за все, буде експедиція в один кінець: астронавти, що висадилися на Марсі, залишаться там назавжди, щоб заснувати перший аванпост людства за межами Землі. Цим першопрохідникам належить вирішити безліч складних проблем, але схоже, що всі необхідні для цього технології вже сьогодні є в нашому розпорядженні. Ми стоїмо на порозі однієї з найбільших подій в історії людства.

“Математика любви. Закономерности, доказательства и поиск идеального решения”, Ханна Фрай

4

Що спільного у кохання та математики? Ми звикли думати, що закони кохання настільки мінливі, а наші емоції настільки вигадливі й неповторні, що їх неможливо перевірити алгеброю.

Доктор Ханна Фрай – математик, одна з піонерів математичного аналізу поведінки людини. “Математика любові” – результат її досліджень в галузі людських стосунків і сексуальності. Виявляється, найбільш непередбачувані наші емоції цілком можна описати суворою мовою рівнянь, а успіх першого побачення можна обчислити за допомогою безпомилкових математичних формул.

“Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє”, Ешлі Венс

5

Знаний у світі технологій американський журналіст Ешлі Венс зміг отримати ексклюзивний доступ до Ілона Маска, одного з найвідчайдушніших підприємців Кремнієвої долини і світу, а також до його родини, колег та друзів. Ця книжка відстежує його шлях від непростого дитинства у Південній Африці й аж до сходження на вершини світового бізнесу. Венс проінтерв’ював майже триста осіб та провів понад 50 годин у розмовах з Маском, аби розповісти історію компаній, які змінюють світ та розкрити непросту особистість підприємця-інноватора, який втілює в реальність задуми планетарного та міжпланетного масштабу.

Серед легенд технологічного бізнесу, мабуть, саме Ілона Маска найбільше обдаровують гучними епітетами та приголомшливими порівняннями: його називають і Леонардо да Вінчі нашої епохи, і новим Стівом Джобсом. Без нього не було би ані платіжної системи PayPal, ані електромобілів Tesla, ані перших приватних космічних польотів. Він замірився не тільки пересадити людство на електромобілі, зняти його з нафтової голки завдяки сонячній енергії та мережі супер-зарядок для електромобілів, але й розпочати колонізацію Марса та зробити людську цивілізацію міжпланетною.

“Включайся! Жінки, робота і воля вести за собою”, Шерил Сендберг

6

“Хай чим є ця книжка, я пишу її для всіх жінок, які прагнуть збільшувати шанси дістатися вершини у своїй професіональній царині та рішуче досягати будь-якої мети. Маю на увазі жінок на всіх етапах життя й кар’єри – від тих, хто лишень починають, до тих, хто після перерви ладні знову зануритись у вир. І я пишу цю книжку для всіх чоловіків, які хочуть зрозуміти, з чим стикається жінка – колега, дружина, мати чи донька – на своєму шляху і зробити свій внесок у розбудову світу рівності”, – написала Шерил Сендберґ, операційна директорка компанії Facebook і одна з найвідоміших та найвпливовіших жінок світу.

Шерил обирає авторку передмови до кожного перекладу іноземною мовою. До українського перекладу передмову написала Наталія Яресько, яка разом із партнерами заснувала компанію «Horizon Capital», а тепер є міністром фінансів України. Текст книжки також адаптується для кожної країни. Для цього команда авторки вивчає становище жінок і перешкоди у професійному житті, особливості країни та статистику, аби наблизити текст до знайомих читачам реалій.

“Не отвлекайте меня! Как сохранять высокую концентрацию несмотря ни на что”, Эдвард Хэлловэлл

7

Синдром дефіциту уваги буває не тільки у дітей. Швидше за все, вам це знайомо: ви не можете сфокусуватися на поточному завданні, бо з усіх боків вас відволікають різні завдання, повідомлення і проблеми і здається, що вони надходять до вас зі швидкістю світла. Це вкрай згубно впливає і на вашу продуктивність, і на те, як ви себе почуваєте поза роботою.

У своїй новій книзі провідний спеціаліст з синдрому дефіциту уваги розглядає одну з найважливіших проблем сучасності: нездатність зосередитися на роботі і як наслідок низьку продуктивність. У першій частині книги він розглядає основні причини втрати фокусу від багатозадачності до безглуздого перегляду соцмереж і психологічні та емоційні проблеми, що стоять за ними. Друга частина книги допоможе вам натренувати навичку концентрації, завдяки якій ви зможете наблизитися до своїх професійних і особистих цілей.

“Сніданки для дітей”, Руслан Сенічкін

8

Це книжка рецептів, ретельно дібраних для маленьких ласунів від 6 місяців до старших школярів та перевірених разом зі співавтором-експертом, лікарем-дієтологом Галиною Незговоровою, тож у меню тільки корисні, поживні, вітамінні та натуральні пропозиції, які легко готувати і важливо споживати. Руслан на 100% дотримався свого основного правила на кухні: корисна їжа може бути смачною. Всі страви були яскраво сервіровані за допомогою фуд-стиліста – для діток це додатковий стимул з’їсти все до крихти та справжня естетична насолода.

Ці кулінарні ідеї легкі, не вимагають складних інгредієнтів і можуть стати вашими улюбленими родинними рецептами. Основна тема книжки – це креативні варіанти саме сніданків, але у збірці є також цікаві страви на вечерю та обід.

“Карти. Ілюстрована мандрівка материками, морями та культурами світу”, Олександра і Даніель Мізелінські

9

Понад 50 великих карт проведуть вас шістьма континентами та 42 країнами у захоплюючій навколосвітній подорожі. Ви побачите могутні гейзери Ісландії, довгі каравани в пустелях Єгипту і величні міста майя в Мексиці. В Англії зіграєте в крикет, в Індії займетеся йогою, а в Китаї дізнаєтеся про теракотову армію. Австралія здивує вас качкодзьобом, Фінляндія – полярною ніччю, Мадагаскар – гігантським баобабом. Книга відкриє перед вами найцікавіші місця світу і батьківщини.

В оновленому виданні вперше з’явилася карта України. Безліч детальних зображень та прекрасні ілюстрації немов перенесуть у неймовірні куточки планети і заохотять побачити ще більше.

“1001 картина, которую нужно увидеть”,  Стивен Фарсинг

10

1001 видатний художній твір зібрано в цій книзі професором Стівеном Фарсінгом. Важливі, помітні, сильні, суперечливі і привабливі картини. Кожна супроводжується невеликою розповіддю про її історію і великого творця. Крім загальновідомих картин великих майстрів, в альбомі представлені безцінні, раніше не відомі шедеври і сучасні картини. Їх розглядання – це свято споглядання, натхнення і розвага одночасно.

14 thoughts on “Книги, які можна дарувати з будь-якого приводу

    Залишити відповідь