Знакові перекладні книжкові новинки грудня

У перекладі на російську вийшли знакові романи світового книжкового ринку, що стали подією у своїх країнах і посіли місця в рейтингах впливових видань. Чотири добре знайомих імені та один автор-дебютант, традиційний виклад і графічний роман, проблеми світової політики і фентезі. Яскраві та цікаві книги сьогоднішнього дня.

1

“Покорность”, Мишель Уэльбек

Відомий роман одного з найзнаменитіших письменників планети, автора світових бестселерів, переможця Гонкурівської премії француза Мішеля Уельбека. В день виходу книги в Парижі сталися криваві теракти, епіцентром яких стала редакція сатиричного журналу Charlie Hebdo, ща раніше присвятив одну з обкладинок книзі.

2022 рік. До влади у Франції приходить “Мусульманське братерство”. Європейці відмовляються від звичного життя на користь спокою на вулицях, високої зарплатні та переваг полігамії. Самотній інтелектуал, 44-річний викладач Сорбонни Франсуа, поглинений наукою, університетськими інтригами і пошуком тимчасових подруг, несподівано усвідомлює, що його світ валиться, як картковий будиночок.

2

“Пойди поставь сторожа”, Харпер Ли

Продовження культового роману “Вбити пересмішника”. Вихід книги у всьому світі став справжньою сенсацією, залишивши, втім, неоднозначні відгуки, і зайняв перший рядок рейтинга найкращих романів 2015 року від Amazon.

“Пойди поставь сторожа” – перша книга Харпер Лі, дія в якій розгортається через 20 років після подій, описаних у “Вбити пересмішника”. Редактор видавництва, до якого звернулася письменниця, запропонувала їй описати події роману з погляду дитини – так з’явився “Пересмішник”. Книга, що вийшла в 1960 році, миттєво стала сенсацією. Вже через рік Харпер Лі, 35-річна дебютантка, отримала за роман Пулітцерівську премію. А рукопис “Пойди поставь сторожа”, здавалося, було втрачено назавжди.

3

“Уголек в пепле”, Саба Тахир

Дебютний твір Саби Тахір, яка до 17 років жила в пустелі Мохаве, а нині в США, називають сумішшю «Голодних ігор» та «Гри престолів» з домішкою романтики в дусі Ромео і Джульєтти і пророкують славу Джоан Роулінг. Права на переклад книги продано в 30 країн, а компанія Paramount Pictures вже викупила права на екранізацію з оскароносним продюсером Марком Джонсоном («Людина дощу», «Хроніки Нарнії»).

В Імперії опір карається смертю. Якщо ви не вірні Імператорові тілом, і душею, вашу сім’ю можуть стратити. У такому нещадному світі живе Лайя. Коли її старшого брата заарештовують за державну зраду, дівчина вирішує прикинутися рабинею, для того щоб шпигувати у Військовій академії Імперії. У такому нещадному світі живе Еліас. Він – один із кращих солдатів академії, але більше так жити не хоче. Ледве йому надходить думка про дезертирство, його відправляють на битву.

4

“Бойцовский клуб 2. Книга 1”, Чак Паланик

продовження культового роману Чака Поланіка “Бійцівський клуб”. Цього разу – в графічному викладі.

Після «Проекту Розгром» минуло десять років. Оповідач, який виявився Себастьяном, живе звичайним життям: він одружений з Марлою і виховує з нею сина. Марла продовжує відвідувати групи підтримки. Вона відчуває, що їх шлюб приречений, і вирішує випустити на волю Тайлера. Для цього Марла скорочує дозу ліків, котрі допомагають Себастьянові стримувати ЙОГО…

5

“Простые смертные”, Дэвид Митчелл

Довгоочікуваний роман від Девіда Мітчелла, кожна книга якого стає подією у світовій літературі. На сторінках цього твору Мітчелл створив цілий світ, занурившись в який, читач, довірившись фантазії і волі автора, немов пройде лабіринтом, де його чекають несподівані відкриття, непередбачувані сюжетні повороти, знайомство з колоритними героями, багатьох з яких шанувальники Мітчелла знають по попередніх романах.

Перший же роман Девіда Мітчелла – “Літературний привид” – отримав премію Джона Луелліна-Ріса. “Сон №9” і “Хмарний атлас”, відомий також за яскравою екранізацією Тома Тиквера і Лани і Ендрю Вачовські, увійшли до шортліста Букерівської премії. У 2007 році журнал Time помістив ім’я Девіда Мітчелла до списку найвпливовіших людей літературного світу, а The New York Times Review назвав його генієм.

22 thoughts on “Знакові перекладні книжкові новинки грудня

    Залишити відповідь