До лонг-ліста Букера потрапили Орхан Памук і ще 12 авторів

У Лондоні оприлюднили довгий список авторів, що претендують на престижну премію в царині англомовної літератури – Man Booker Prize.

Загалом до лонг-ліста Букера потрапили 13 авторов. З-поміж них Жозе Едуарду Агуалуза з Анголи, Єлена Ферранте з Італії, Хан Канг з Південної Кореї, Мейліс де Керангаль і Марі Ндіайе з Франції, Ева Курніаван з Індонезії, Ян Ляньке з Китаю, Радуан Нассар з Бразилії, Фістон Мванза з Демократичної Республіки Конго, Ое Кендзабуро з Японії, Акі Оллікайнен з Фінляндії, Роберт Сіталер з Австрії. Тринадцятим претендентом на премію є всесвітньо відомий письменник, лауреат Нобелівської премії 2006 року Орхан Памук. Турецький літератор увійшов у список із книгою “Мої дивні думки” (A Strangeness in My Mind, 2014), що описує нинішню політичну ситуацію в його рідній країні через історію двох родин з Анатолії.

Букерівська премія вручається за твір, написаний англійською мовою, незалежно від громадянства автора. Переможець отримує 50 тисяч фунтів стерлінгів. Вперше вручення Букера відбулося у 1969 році. Лауреатами премії у різні роки були такі автори як Салман Рушді, Айріс Мердок, Джон Максвелл Кутзее, Вільям Голдінг.

Нагадаємо, що Букерівську премію 2015 отримав 44-річний ямайський автор Марлон Джеймс із книгою “Коротка історія семи вбивств”. В основу 680-сторінкового роману лягла реальна історія про спробу вбивства зірки регі Боба Марлі в 70-х роках, використана для зображення бурхливого бандитського і політичного життя на Ямайці.

17 thoughts on “До лонг-ліста Букера потрапили Орхан Памук і ще 12 авторів

    Залишити відповідь