Джоан Роулінг пообіцяла нову дитячу книжку, під своїм іменем

Фото: wp.gov

Автор серії книг про Гаррі Поттера британська письменниця Джоан Роулінг повідомила, що працює над новим романом для дітей. Який, до того ж, вийде під її ім’ям – цього разу письменниця вирішила уникнути псевдонімів.

Після публікації в 2007 році останньої книги поттеріани, Роулінг працювала над творами, призначеними для дорослої аудиторії. Зокрема, під псевдонімом Роберт Гелбрейт було видано два детектива.

“Я не скажу вам точної дати виходу книги, оскільки справ дуже багато – одночасно я пишу сценарій. Однак точно під іменем Дж. К. Роулінг вийде ще не один роман. Я написала частину дитячої книги, яка мені дуже подобається. І я точно завершу її. В мене також є ідеї і для дорослих читачів”, – розповіла письменниця BBC Radio 2.

Крім цього, Роулінг розповіла, чому використовує чоловічий псевдонім.

“Я відчувала феноменальний тиск як автор історій про Гаррі Поттера, і це та сторона видавничої справи, за якою я не дуже сумую. Тому, можливо, ви зрозумієте моє бажання відійти від цього всього і написати щось зовсім інше і дозволити йому або бути, або не бути, грунтуючись лише на власних здобутках”, – повідала вона NPR, зазначивши, що навіть видавець спершу не знав справжнього імені автора книги “Поклик зозулі”.

Раніше стало відомо, що восьма частина поттеріани “Гаррі Поттер і проклята дитина” стане театральною постановкою. Роулінг упевнена, що після перегляду глядачі зрозуміють, чому був обраний саме такий формат, а не книжковий, як раніше.

174 thoughts on “Джоан Роулінг пообіцяла нову дитячу книжку, під своїм іменем

    Залишити відповідь