В Україні вперше видадуть книжку Діни Рубіної «Золотая нить»

Харківське видавництво «Віват» уклало ексклюзивну угоду з письменницею Діною Рубіною про видання її збірки «Золотая нить», яка стане першою книжкою авторки, виданою в Україні. Книжка буде представлена українському читачеві вже на «Книжковому Арсеналі».

Золотая нить_обложка книгиУпорядником і редактором збіркі виступила сама авторка. Книжка включає знакові твори: всесвітньо відомий роман «Синдром Петрушки» та оповідання «Цыганка», «Душегубица», «Яблоки из сада Шлицбутера» і «Бабка». За задумом авторки, всі твори збірки «Золотая нить» об’єднує тема України і українців. Події, що відбувалися в Україні, українські герої або українські міста об’єднують «золотою ниткою» роман і оповідання, написані Діною Рубіною в різні роки, із 2009 по 2015.

Діна Рубіна сьогодні є однією з найпопулярніших і видаваних російськомовних авторів сучасності. Її бестселери раніше виходили зазвичай у російських видавництвах. Сумарний наклад книжок Рубіної вже перебільшив вісім мільйонів примірників, книжки перекладені 35 мовами світу.

Вихід книжки приурочений до великого концертного туру Діни Рубіної Україною. Концерти за її участю пройдуть із 15 по 22 травня включно. 15 травня — Одеса, 18 травня — Дніпропетровськ, 20 травня — Харків, 22 травня — Київ. Продаж нової книжки «Золотая нить» відбуватиметься перед концертами письменниці, також заплановані короткі автограф-сесії.

Діна Рубіна — російськомовна письменниця з українськими коренями, яка проживає з 1990 року в Ізраїлі. Перше оповідання вона опублікувала, коли ще навчалася в школі. У двадцять чотири роки була прийнята до елітарного Союзу письменників СРСР. Переїхавши до Ізраїлю, Рубіна мовчала, та потім почала видавати збірки оповідань і романи, які завжди ставали книгами-бестселерами: «Вот идет мессия!», «Синдикат», «По солнечной стороне улицы», «Почерк Леонардо», «Белая голубка Кордовы» тощо. Діна Рубіна — вишуканий стиліст, майстер форми і витонченого сюжету.

16 thoughts on “В Україні вперше видадуть книжку Діни Рубіної «Золотая нить»

    Залишити відповідь