Вийшов двотомник усієї прози і поезії Кузьми Скрябіна

У видавництві Фоліо вийшло повне зібрання творів співака і письменника Кузьми Скрябіна. До цього видання включено усі прозові твори відомого музиканта, в яких якнайкраще розкрився його оригінальний, приправлений іскрометним гумором, письменницький талант. У поезіях, що увійшли до видання, розкривається яскравий поетичний талант Кузьми з його гумором, тонким ліризмом, чіткою громадянською позицією.

У видавництві «Фоліо» вже вийшли друком його книжки «Я, “Побєда” і Берлін» (українською та російською), «Я, Паштєт і Армія», та “Я, Шонік і Шпіцберген”. Останні три повісті перебувають серед найпопулярніших книг Yakaboo. Усі три повісті потрапили до збірки “Проза”, окремою вийшла підбірка “Поезія”.

Кузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну школу за класом фортепіано. 1989 року записав першу пісню у складі музичної групи «Скрябін». З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів багатьох десятків пісень, а також ще і як талановитий письменник.

Людину, яку всі знають як Кузьма Скрябін, насправді звати Андрій Кузьменко. Цей різносторонній і харизматичний кумир мільйонів народився в простому містечку Львівської області – Новий Розділ. Через деякий час, коли він був ще дитиною, його родина переїжджає в Новояворівськ, де його мама влаштувалася працювати викладачем музики, а батько – інженером. Робота матері вплинула на майбутнє Андрія, так як вона часто заганяла його в музичну школу. Він все-таки закінчив її по класу фортепіано. Вже з трьох років проявлявся його творчий ухил, так як він постійно наспівував “Червону руту”. Але справжній поштовх до захоплення музикою був у 10 років, коли він вперше почув пісню “Lady Madonna” у виконанні The Beatles. Простота цієї пісні змушувала Андрія прослуховувати її багато разів. Після спроби зіграти свою улюблену мелодію на піаніно, він переконався, що і сам може написати щось таке, що змусить серце битися частіше.

Раніше у Видавництві Старого Лева вийшла книжка, яку написала мама Кузьми – “Моя дорога птаха”.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

12 thoughts on “Вийшов двотомник усієї прози і поезії Кузьми Скрябіна

    Залишити відповідь