Вийшла перша книжка про українського супергероя

Історію про Василя Гупала вигадав співак Фоззі. Дбайливо вирощений хлопцями з гуру ТНМК та втілений художником Сашком Даниленком, – це персонаж набагато важчої категорії, аніж дитячі Котигорошки чи Кожум’яки. Адже у нього є не лише суперсила, а й свої слабкості, особливості характеру, хобі… Зрештою, у Гупала є історія (навіть цілих п’ять!), яку детально продумав Олександр (Фоззі ) Сидоренко. Книга «Гупало Василь. П’ять з половиною пригод» тільки-но вийшла у «Видавництві Старого Лева».

Gupalo_VSL

Звідки взявся Гупало? Спочатку була пісня гурту ТНМК, приспів до якої зворушливо заспівав дитячий ансамбль «Зернятко», про те як «добро все одно закохає зло». А тоді вже до роботи підключився художник-мультиплікатор Сашко Даниленко й одне за одним почали вимальовуватися образи друзів та недругів героя. «Текст про Гупала писався ще до війни, потреба в супергерої відувалася вже тоді, – каже Фоззі, – Коли я складав текст пісні, то уявляв собі Вірастюка і навіть написав йому про це смс. А далі цей всесвіт вже розписував Даниленко, маючи за мету мультсеріал. Я ж вирішив, що додам казок…» І от, перед нами книжка довжиною в п’ять з половиною пригод про Василя Гупала, якому під силу побороти зло стихійне, заморське, космічне і потойбічне.

Сашко Даниленко, добре відомий українським слухачам своїми відеороботами для гуртів ДахаБраха, ТНМК, Kwoon, створив ілюстрації до книги за дев’ять місяців. Стільки ж працював над кліпом (Фоззі жартує, мовляв у Сашка звичка така – усе робити по дев’ять місяців).

danylenko

Художник вважає, що гупалівські історії є нагодою не лише повірити в існування супергероїв, але й відкрити героя у собі. «Ця книжка є першою декларацією українських супергероїв, – зауважує Даниленко. –  І це тільки початок. Тож у читачів є можливість бути причетними до цієї великої справи. Наші супергерої ходять тією ж самою землею, що і ми з вами. Хто знає, може ви навіть їли смородину з того ж самого куща, що і Гупало Василь колись. І хто зна, може ця історія підштовхне вас до відкриття власної суперсили».

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

13 thoughts on “Вийшла перша книжка про українського супергероя

    Залишити відповідь