Аналітика Yakaboo.ua: топ продажів україномовної літератури

Сьогодні у рубриці “Аналітика Yakaboo.ua” до Дня української писемності та мови – добірка найбільш популярної серед читачів україномовної літератури.

У рейтингу за спаданням представлені книги, що ввійшли до топу продажів за кількістю проданих екземплярів.

аєропорт

1. Сергій Лойко. “Аеропорт”

Дія роману починається в Аеропорті й розгортається похвилинно протягом останніх п’яти днів понад 240-денної облоги. Хоча роман заснований на реальних фактах, усі персонажі – плід художнього вимислу, як і назва Аеропорту.
Маленький український гарнізон Аеропорту денно й нощно відбиває атаки супротивника, який значно переважає його у живій силі й техніці. Але тут, у цьому зруйнованому до підвалин Аеропорті, підступні й жорстокі вороги зіштовхуються з чимось неочікуваним і неймовірним. Із кіборгами. Вороги самі так назвали захисників Аеропорту за їхню нелюдську живучість та впертість приречених. Кіборги, своєю чергою, ворогів прозвали орками.
Разом із кіборгами в Аеропорті перебуває американський фотограф, який через низку причин переживає цю необов’язкову війну як особисту драму. Його очима, наче в калейдоскопі, в перервах між боями в Аеропорті читач також побачить усю історію того, що об’єктивні історики назвуть не інакше як російсько-українською війною.

«Аеропорт» – це не хроніка, не розслідування, не літопис. Це художній вимисел, заснований на реальних фактах. У книзі багато персонажів, багато переплетених драматичних сюжетних ліній. Роман не тільки і не стільки про війну. Він і про любов, про зраду, пристрасть, ненависть, лють, ніжність, відвагу, біль і смерть. Іншими словами, про наше сьогоднішнє й учорашнє життя.

вийна

2. Ольга Кашпор. “Війна очима ТСН. 28 історій по той бік камери”

Війна в Україні розгорнулася не лише на східному фронті: інакші, але так само важливі бої невтомно тривають на фронтах візуальних мистецтв, літератури, журналістики… Ця книга є спробою панорамного погляду на перебіг воєнних подій на Донбасі 2014-2015 рр. у баченні журналістів Телевізійної Служби Новин. Попри власний патріотизм та співпереживання з українськими військовими ці репортери не зраджують журналістським стандартам і намагаються залишатися об’єктивними у висвітленні подій на сході України. «Війна очима ТСН» – це 28 проникливих історій. Їх герої – журналісти, які невтомно їздять у відрядження до зони АТО. Органічне поєднання авторських есе та фотографій роблять цю книгу одним з важливих документальних свідчень нашого часу.

сніданки2

3. Руслан Сенічкін. “Сніданки для дітей”

Друга книжка улюбленого телекулінара країни, ведучого «Сніданку з 1+1», дворазового володаря премії «Телетріумф» Руслана Сенічкіна присвячена дитячому меню. «Сніданки для дітей» – це рецепти, ретельно дібрані для маленьких ласунів та перевірені разом зі співавтором-експертом, лікарем-дієтологом Галиною Незговоровою, тож у меню тільки корисні, поживні, вітамінні та натуральні пропозиції, які легко готувати і важливо споживати. Руслан на 100% дотримався свого основного правила на кухні: корисна їжа може бути смачною. Всі страви були яскраво сервіровані за допомогою фуд-стиліста – для діток це додатковий стимул з’їсти все до крихти та справжня естетична насолода.

тсн

4. Тетяна Пушнова. “94 дні. Євромайдан очима ТСН”

Телевізійні новини живуть недовго, зазвичай вже за кілька годин поступаючись місцем більш актуальним. Проте саме вони найкраще передають дух подій, яким судилося потрапити до підручників історії. У книзі «94 дні. Євромайдан очима ТСН» за матеріалами команди телеканалу відтворюється хронологія подій Революції Гідності. Це видання – колективне бачення журналістів, операторів, редакторів і ведучих ТСН, для кожного з яких Євромайдан став не лише роботою, а й важливою сторінкою життя.

тореадори

5. Всеволод Нестайко. “Тореадори з Васюківки”

Ява і Павлуша – два бешкетника, які ніколи не втратять можливості показати себе. «Нема на них буцегарні!» – «ласкаво» відгукується про них дід Салимон. Через свій поклик до пригод хлопчаки завжди потрапляють у найнеймовірніші ситуації. Але треба віддати їм належне – у них завжди найдобріші наміри… Цей надзвичайний твір українського автора внесено до Почесного списку ім. Андерсена як один з найбільш видатних творів світової літератури для дітей. Перед вами перше видання нової авторської редакції роману з новими надзвичайно веселими епізодами. На національному конкурсі «Книга року-2004» твір «Тореадори з Васюківки» став переможцем у номінації «Краща дитяча книга 2004 року».

сніданки

6. Руслан Сенічкін. “Cніданки”

Перша книга рецептів смачних, корисних та поживних сніданків від телеведучого 1+1 Руслана Сенічкіна. Це добірка найкращих ідей кулінарної рубрики шоу «Сніданок з 1+1». За основу було взято рецепти ранкових страв з органічних та супервітамінних продуктів кожної пори року: зими, весни, літа, осені. Всі рецепти – це авторські рішення Руслана Сенічкіна, який дуже любить готувати та частувати. Добірка проілюстрована яскравими та смачними ілюстраціями, зробленими з жару, полум’я. Ви знайдете тут і каші, і пироги, і салати, і рататуй, і мафіни, і різноманітні супи-пюре, і млинці, і фахітас, і ще безліч цікавих ідей для ранкового заряду енергії та гарного настрою!

moya_doroga_ptaha

7. Ольга Кузьменко. “Моя дорога птаха. Мамина книжка”

Це книга, в якій пульсує суцільна емоція, живий нерв. Вона умовно розділена на три частини – своєрідний фотоальбом як обрамлення до маминої розповіді про Андрія Кузьменка, його казка «Тарасик, тролейбус і святий Миколай» і підбірка текстів його пісень. Але насправді це слова, які мама просто не могла не сказати про свого сина, про свою найдорожчу птаху, про те, яким він був і яким завжди буде для неї.

 

 

сад

8. Джоанна Басфорд. “Чарівний сад”

Ласкаво просимо до графічного світу «Чарівного саду»! Всередині цієї книжки на вас чекає магічний чорно-білий дивокрай, у якому безліч казкових квітів та незвичайних рослин. Тут є картинки-розмальовки, лабіринти, якими потрібно пройти, орнаменти, які потрібно завершити і чимало простору для ваших власних графічних фантазій. Скористайтеся кольоровими маркерами чи олівцями, щоб додати їм барви, або візьміть чорну ручку з тонким пером – і творіть нові деталі та візерунки. Приглядайтеся уважніше: на всіх сторінках причаїлися повзучі потворки й загадкові крихітні істотки. Поміж квітів заховалися бджоли, метелики і птахи – спробуйте відшукати їх! Скористайтеся переліком мешканців Чарівного саду, щоби дізнатися, кого і скільки ви можете зустріти, коли шукатимете його графічні скарби.

І пам’ятайте, «Чарівний сад» – це унікальна розмальовка-антистрес і чудовий спосіб не лише реалізувати свій творчий потенціал, а й заспокоїтися, відволіктися від щоденних турбот.

wreck_this_journal_front

9. Кері Сміт. “Знищ цей щоденник”

Книжка-сенсація, яка розійшлася мільйонними накладами!

Завжди мріяли трохи покапостити та наробити дурниць? Нарешті трапилася нагода! Не бійтесь експериментувати! Розірвати сторінку? Будь ласка! Заляпати кавою? На здоров’я! Знищити вщент? Нема питань! Не стримуйте власні емоції! Цей щоденник якраз для них!

Перетворюйте цю веселу книжку на джерело вашої творчої енергії.

 

скрябин

10. Кузьма Скрябін. “Я, Паштєт і Армія”

Ця книжка – виключно чоловіча п’єса з використанням характерної військової риторики, написана відомим українським співаком Андрієм Кузьменком (Кузьмою), лідером групи “Скрябін”. Книга “Я, Паштєт і Армія” – розповідь про армійського друга Кузьми Паштєта (Сергія Павлова), який потрапив в армію через проблеми з деканом в університеті, де Сергій був кандидатом біологічних наук. Книга проникнута армійськими буднями та гумором, який підійме настрій кожному.

 

дочинець

11. Мирослав Дочинець. “Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона – як жити довго в щасті і радості”

«Маємо унікальний, осмислений і пронизаний істинною духовністю устрій життя однієї людини. Людини звичайної і водночас незвичайної. Це не просто безцінні крихти набутих знань і вмінь мудрого старця, це Система. Вибудована на тонкій інтуїції і вивірена 100-літнім досвідом, вона з користю прислужиться кожному, в тому числі великою мірою і нам медикам. Спадщину А. Ворона розцінюю як свіжий струмінь у сучасні дієтологію, валеологію, соціальну психологію і людинознавство. Уважно і вдумливо це слід читати і перечитувати, дрібними ковтками неначе п’єш живу воду», доктор мед. наук, академік В. Білоног.

даль

12. Роальд Дал. “Чарлі і шоколадна фабрика”

Усім шанувальникам творчості суперпопулярної Джоан Роулінг, без сумніву, буде цікаво познайомитися з цією книгою, автора якої, Роальда Дала, прийнято вважати «літературним батьком» знаменитої письменниці. Хоча, можливо, цей сюжет вам вже знайомий, адже «Чарлі і шоколадна фабрика» – найпопулярніша книга Дала. Бідний хлопчик, який кожного дня народження отримує у подарунок лише маленький шоколадний батончик,  потрапляє у дивну пригоду, адже його доброта є прикладом для інших, а добро завжди отримує свою нагороду.

шкляр

13. Василь Шкляр. “Чорне Сонце”

Російсько-українська війна очима бійця полку “Азов”.

Хто і навіщо затягує криваву драму? Чому гинуть найкращі? Чому місцеві вважають своїх визволителів ворогами? Яким наш герой бачить майбутнє Вітчизни? Глибока, сповнена смутку, болю й надії оповідь хлопця, якого честь і сумління змусили взяти до рук зброю.

До видання ввійшли твори “Чорне Сонце”, “Танець під чортову дудку”, “Крук – птаха нетутешня”, “Останній шанс Захара Скоробагатька”, “Високі гори у Ялті”, “Цілком таємні історії”.

барви

14. Міллі Маротта. “Барвистий світ. Розмальовка для спокою та натхнення”

Арт-терапія – чудовий спосіб подолати стрес! Зроби яскравим свій світ! Розірви сірий туман буденності жвавими кольорами своєї фантазії та додай дзвінких нот у сумну одноманітність життя! Ці дивні розмальвоки для дорослих – чудова можливість відволіктися від сірої прози повсякдення і створити квітчастий дивосвіт, де існують різнокольорові птахи, химерні риби, переливчасті метелики… Розфарбовуючи дрібні деталі, ти й не помітиш, як спливуть негативні думки і підуть усі проблеми: арт-терапія заспокоює, допомогає зняти стрес і поліпшити настрій. Тому саме час взяти кольорові олівці і додати фарб у власне життя. Дай простір фантазії й відчуй натхнення! Зроби подарунок собі та своїм близьким.

ліс

15. Джоанна Басфорд. “Зачарований ліс”

Чи зможете ви розгадати таємницю Зачарованого лісу? У цій книзі розрісся чорно-білий ліс, сповнений дивовижних істот, які тільки й чекають, щоб їх знайшли і розмалювали. Рушайте власною стежиною крізь мохи й квіти, повз магічні будиночки на деревах і колючі терни до замку в самому серці лісу. На сторінках цієї книги заховано дев’ять символів, викарбуваних на квадратних табличках. Відшукайте їх, аби наприкінці пригоди відімкнути браму замку і дізнатися, хто там оселився! Перелік істот і речей, який уміщено в кінці книги, допоможе не збитися зі шляху під час мандрів. Щасти вам!

атлант

16. Айн Ренд. “Атлант розправив плечі. Частина 1. Несуперечність”

«Атлант розправив плечі» – magnus opus Айн Ренд, який авторка писала впродовж 12 років, став її найгучнішим бестселером, одним із найвпливовіших художніх творів світової літератури. Згідно з даними опитування Бібліотеки Конгресу США, це друга після Біблії книга, яка змінила життя американських читачів. Три частини трилогії названі відповідно до основних законів логіки: «Несуперечність», «Або-або», «А є А».

У першій частині авторка знайомить читачів із головною героїнею Даґні Таґґарт, яка керує найбільшою в країні залізницею і прагне впровадити нові технології, щоб зробити свою бізнес-імперію ще сильнішою. У цьому їй допомагає Генк Ріарден – король металургії, а ще нафтовий монополіст Елліс Ваятт, що перетворює Богом забуту землю на промисловий рай.

У їхніх руках — наймогутніші корпорації, що від них залежить доля країни. Вони — сучасні атланти. Їхня релігія — економіка, їхня відповідальність — тягар усього світу. Колись вони мріяли змінити життя суспільства, а тепер їм доводиться чути, що вся їхня праця лише помножує несправедливість. Що всім людям потрібні однакові права і можливості. Спершу атланти лише знизували плечима. Але настане той день, коли їм остаточно набридне тримати цей світ на своїх плечах…

фреймут

17. Ольга Фреймут. “Де їсть і з ким спить Фреймут”

Ця ілюстрована художніми фотографіями й малюнками книга є містифікованою біографією, літературним щоденником. До нього ввійшли два ексклюзивних інтерв’ю, есе, які авторка писала в перервах між телезйомками свого інспекторського проекту під час подорожі Західною Україною. За задумом Фреймут, ця книжка — більш ніж мандрівник або щоденник нотаток. До вашої уваги — неcподівані візії міської культури, готелів, ресторанів, кав’ярень і майже візіонерські розповіді про зачаєних духів міста.

 

крим

18. Тарас Березовець. “Анексія. Острів Крим. Хроніки гібридної війни”

Головне дослідження захоплення півострова!

У книзі аналізуються механізми та технології т. зв. «гібридної війни», розв’язаної військами Російської Федерації («зеленими чоловічками») на території АР Крим. Окремо досліджується розвідувальна та інформаційно-пропагандистська операція російських спецслужб, яка дозволила підготувати анексію Криму, починаючи з 1991 року. Твір містить велику кількість документів та фото, які є доказами злочинного характеру окупації півострова.

Книга у хронологічному порядку охоплює період з 18 лютого 2014 року – початку масових розстрілів на Майдані Незалежності за участі російських спецслужб – і закінчуючи 18 березня 2014, коли Крим і Севастополь було офіційно анексовано та включено до переліку суб’єктів Російської Федерації. «Анексія: острів Крим» містить ексклюзивні свідчення, надані спеціально для цієї книги українськими, російськими і міжнародними політиками та військовими, експертами, журналістами, активістами, які стали очевидцями окупації.

победа

19. Кузьма Скрябін. “Я, “Побєда” i Берлiн”

Ця книжка – літературний дебют відомого українського співака Андрія Кузьменка, колишнього лідера гурту “Скрябін”. До збірки увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень гурту. Перша повість – “Я,” Побєда “і Берлін” – проникнута яскравим почуттям гумору, веселим настроєм і, напевне, розсмішить навіть дуже серйозних читачів. Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки “Побєда”, на якому Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини.

Друга повість – “Місто, в якому не ходять гроші” – це зовсім інший твір, у ньому немає блискучого гумору, але є смуток, жорстокість і несправедливість – після її прочитання є про що задуматися… Тексти пісень Скрябіна в розділі “Лірика” будуть цікаві не лише для шанувальників зірки, але і для інших людей, небайдужих до сучасної української поезії.

киз

20. Деніел Кіз. “Квіти для Елджернона”

Всесвітній бестселер, який сколихнув серця мільйонів читачів! Неодноразово екранізований роман, який здобув найпрестижніші літературні премії! Історія, яка зворушує і змушує замислитися… Розумово відсталий Чарлі Гордон погоджується на ризикований науковий експеримент – понад усе він мріє стати розумним. Після надскладної операції на мозку його інтелект дійсно стає блискавичним. Але ніхто не міг передбачити, які наслідки спричинить цей дослід…

177 thoughts on “Аналітика Yakaboo.ua: топ продажів україномовної літератури

    Залишити відповідь