Автор “Хмарного атласу” закопав рукопис нового роману на 100 років

фото: inkdropsreviews.wordpress.com

Девід Мітчелл, британський письменник, відомий завдяки роману “Хмарний атлас” не хоче, щоб будь-хто бачив його новий роман до 2114 року.  31 травня вночі, як тільки дописав останню главу, відразу вирушив до аеропорту.  Роман лежатиме 100 років під щойно посадженим лісом в Норвегії.

Ця акція є частиною арт-проекту “Майбутня бібліотека” художниці Кейт Петерсон. Саме вона два роки тому разом із помічниками висадила тисячу сосен у лісі Нордмарка біля Осло. Ідея полягає у тому, що саме за сто років ці дерева підростуть, а отже стануть повноцінним матеріалом для друку нових книжок. А також через сто років світ матиме сто нових романів відомих письменників.

Також до проекту долучилась письменниця Маргарет Етвуд. Рукопис роману Scribbler Moon був закопаний минулого року.  Щороку під землю потраплятиме один свіжий рукопис. Імена наступних авторів будуть оприлюднюватись поступово. Їх обиратиме разом із журі Кейт Петерсон.

Девід Мітчелл був двічі номінований на премію Букер за романи “Хмарний атлас” та «Сон № 9». У 2012-му вийшла екранізація науково-фантастичного “Хмарного атласу”, яку зняли сестри Вачовські.

Джерело: theguardian.com

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

10 thoughts on “Автор “Хмарного атласу” закопав рукопис нового роману на 100 років

    Залишити відповідь