Суперкоротка інструкція до мотоцикла

Якщо ви постійно чуєте в розмовах «двотактний двигун», «підшипники», «два циліндри», «барабанне гальмо» і тому подібні вирази, але ні бельмеса в них не розумієте — книжка Мартіна Содомки «Як змайструвати мотоцикл» для вас.


Якщо ви ні бельмеса в цих штуках не розумієте, але вам цікаво — ця книга для вас. Якщо ви все знаєте і розумієте, але вже втратили надію зацікавити вашого приятеля чи подругу — ця книга для вас (чи то пак, для них). Одним словом, ця книга — чудовий спосіб розібратися, як мотоцикл працює, і при цьому не зламати собі мозок 🙂

Отож, головна цікавинка книги Мартіна Содомки «Як змайструвати мотоцикл» — це мальовані ілюстрації-схеми різних деталей мотоцикла та цілих механізмів з хорошим поясненням принципу роботи простою мовою. Тут для вас є все, щоб зробити перші кроки у якості мотомеханіка (а це неодмінна складова особистості мотоцикліста): від рами і правильної вісі до двигуна і електрики. А ще навіть про пофарбування, фізику їзди і безпеку.

Звичайно, в ідеалі читати цю книгу з кимось, хто ще трішки пояснить, тому що хороші схеми не завжди мають розлогі пояснення. А втім, навіть для того, щоб зрозуміти, як все це працює, на детальних ілюстраціях замість «Дивись, як воно тут крутиться!» — книга пречудова. Якщо ж підсунути її дітям (бажано вже підліткам, що мають уявлення про механіку і фізику), можна добряче їх зацікавити мототематикою, причім, саме внутрішньою її складовою.

картинка crazy_squirrel

Єдиний недолік книги, як не дивно, — сама історія. Вочевидь, Мартін Содомка — хороший ілюстратор і механік, але не оповідач. Розповідь досить розірвана, майже суцільно із діалогів, тому часто губишся, що сцена перемкнулася, а самі герої… не надто чемні) Як на мене, самих інструкцій по мотоциклу було б цілком достатньо. Тож оповідь можна сміливо прогортувати, а от «суперкоротка інструкція» завжди буде під рукою 🙂

Катерина Гавриш

Катя Гавриш
Редактор і книжковий маніяк. Отримала диплом видавця, але життя вперто тягне мене в IT, тому нині техписьменник. Вірю, що читання книг — найпростіший шлях до безсмертя. Обожнюю подорожі на мотоциклі за відчуття свободи. І ще котів, бо вони точно прибульці з інших планет чи вимірів і щось знають. Мрію відвідати Єхо і Плаский світ — як не вві сні, то хоча б у наступному житті.
http://facebook.com/kate.gavrysh

14 thoughts on “Суперкоротка інструкція до мотоцикла

    Залишити відповідь