Комікси — книги, що привертають дітей до читання

Чи можна книжку, в якій картинки переважають над текстом, ставити в один ряд зі звичайним художнім твором? Чи виконує вона так само освітню і розвивальну функції? Виявляється, що так – адже комікси дозволяють дітям ніби “вживлятися” в історію, що розповідається, і разом з героями досліджувати, долати перепони, вчитися і фантазувати.

Нове покоління, що не читає…

Діти в Україні читають дуже мало, про що свідчать численні статистичні дані. Та ми й самі можемо спостерігати, як вони тягнуться не до книг, а до планшетів, смартфонів, комп’ютерів… Сумно, але це правда. І це при тому, що, аби бути конкурентними в майбутньому, наші діти повинні отримувати необхідні якісні знання вже сьогодні! До того ж саме освічені, успішні громадяни зможуть побудувати сильну і процвітаючу державу, про яку ми мріємо.

У видавництві “Ірбіс Комікси” стверджують, що насправді кожна дитина любить читати — потрібно лише знайти правильний підхід до справи, тобто запропонувати дітям те, що їм цікаво. Один з варіантів — читати комікси.

Чому саме комікси?

Книги-комікси можуть допомогти кожній дитині стати завзятим читачем — мандрівником у світі безмежних знань та неперевершених відкриттів.

Сюжет коміксів зазвичай ґрунтується на дії. Персонажі постійно перебувають у русі. Тут рідко трапляються епізоди, де герой спить чи просто байдикує. Персонажі безперервно щось обговорюють, розповідають, про щось інформують, щось обіцяють, забороняють… Тому діти, які читають комікси, – не нудьгують, навпаки — із захопленням стежать за перебігом подій. У коміксах динаміка простежується на кожній сторінці, інформація, що міститься в картинках, усуває потребу в тривалих описах, завдяки чому легше сприймати і розуміти текст.

ирбис3

Психологами розвинутих країн світу давно доведено, що такі книги створюють особливий зв’язок із малим читачем. Він уявляє себе героєм твору, і це дуже добре, бо комікси — позитивні, та головне — повчальні книги. Вони розвивають фантазію, адже маленькі читачі разом із героями мандрують різними містами, зустрічають нових персонажів і в своїй уяві пробують власні сили у вирішенні завдань та досягненні мети.
Комікси неймовірно популярні у всьому світі, а от українські діти довгий час були позбавлені можливості читати такі книги.

Всесвітньовідомий комікс про Джеронімо Стілтона вже в Україні

Команда видавництва «Ірбіс Комікси» розпочала видання в Україні світового бестселера – комікса про пригоди Джеронімо Стілтона, головного редактора газети «Гризун», що разом зі своєю родиною подорожує в часі на Супермашині та прагне перешкодити котам-піратам змінити хід історичних подій. У кожній книзі діти разом із головними героями досліджують нову історичну подію, наприклад будівництво Ейфелевої вежі чи Колізею, знайомляться з відомими особистостями минулого — Моцартом, Марко Поло, Колумбом. І всі історії подано в малюнках!

ирбис2

Уже вийшли з друку українською мовою перші три книги: «Відкриття Америки», «Таємниця Сфінкса» та «Шахраї в Колізеї». Усього в серії 17 книг-коміксів для дітей на історичну тематику. Усі — із захопливими малюнками, дуже пізнавальні.

У першій книзі пригод Джеронімо Стілтона «Відкриття Америки» герої переносяться у часи Христофора Колумба услід за котами-піратами, які хочуть присвоїти собі честь відкриття Америки. На Джеронімо та його друзів чекає довга та нелегка подорож Атлантичним океаном разом з експедицією Колумба.

У другій книзі «Таємниця Сфінкса» команда героїв потрапляє на будівництво однієї з найвідоміших споруд світу — Сфінкса, що має тіло лева та голову людини. Але коти-пірати прагнуть змінити історію і переконати фараона побудувати Сфінкса зовсім по-іншому! Звісно, рятівники історії прагнуть завадити підступним планам котів-піратів.

У третій книзі «Шахраї в Колізеї» Джеронімо Стілтон та його команда вирушають до Стародавнього Риму, країни гладіаторів, а саме у 80-й рік нашої ери, в часи відкриття одного з найбільших амфітеатрів світу – величного Колізею. Яким був Рим у ті далекі часи?

Насамкінець

Комікси можуть зробити велику справу: прищепити дітям любов до книги, перетворити читання з нудного та примусового заняття на цікаве та радісне. Ваші діти знатимуть, що читання – це приємнe проведення часу, отримання безцінних знань. З кожною сторінкою нової книги вони відкриватимуть для себе нові скарби нашої цивілізації. Не вірите, сумніваєтеся? А спробуйте та переконайтеся!

1 881 thoughts on “Комікси — книги, що привертають дітей до читання

    Залишити відповідь