Всесвітній день поезії. Топ віршованих продажів від Yakaboo.ua

21 березня відзначають Всесвітній день поезії. Одні люблять вірші і часто читають їх уголос, насолоджуючись музикою слів, інші не можуть вловити рими і ритми, і поезія лишається недоступною для них. Але, напевно, у кожної людини є один улюблений вірш і, можливо, навіть один улюблений поет. Найчастіше вони пов’язані з дорогими серцю спогадами.

Ми вирішили простежити, які поетичні збірки обирають покупці Yakaboo.ua, хто з класиків і молодих поетів є значущими сьогодні. Нижче представлені топ-15 книжок у категорії “Поезія”, що завоювали читацькі симпатії.

Очолює і замикає рейтинг прекрасна Ліна Костенко, недарма ж її твори перекладені на англійську, французьку, німецьку, італійську, польську, білоруську, естонську, словацьку, чеську мови. До збірки “Триста поезій”, що вийшла у видавництві “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”, увійшли найкращі твори поетеси із різніх періодів творчості. 

У списку наявні також дві книжки Сергія Жадана – найновіша збірка про любов і ненависть “Життя Марії”, а також 10 поетичних збірок під однією обкладинкою “Господь симпатизує аутсайдерам. 10 книг віршів”. 

“Божественна комедія”, що ось вже шість століть зберігає статус перлини світової літератури, входить до трійки лідерів і за вибором українських читачів. Великою популярністю користуються вірші молодої російської поетеси Віри Полозкової – до рейтингу потрапили цілих три її книги. Крім неї, з російської поезії українці надають перевагу іскрометному Іосифу Бродському й альтернативному Андрію Лисікову.

Увесь топ-15 поезії виглядає так:

  1. “Триста поезій” Ліна Костенко
  2. “Життя Марії. Книга віршів і перекладів” Сергій Жадан
  3. “Божественна комедія” Данте Аліг’єрі
  4. “Поезія. Ліна Костенко, Олександр Олесь, Василь Симоненко, Василь Стус”
  5. “Осточерчение” Віра Полозкова
  6. “Непоэмание” Віра Полозкова
  7. “Буквар миру” Григорій Сковорода
  8. “Стихотворения. Мрамор. Набережная неисцелимых” Іосиф Бродський
  9. “Гуморески” Павло Глазовий
  10. “Андрей Лысиков. Стихи” Андрій Лисіков
  11. “Небо. Кручі. Провалля. Вода” Василь Стус
  12. “Господь симпатизує аутсайдерам. 10 книг віршів” Сергій Жадан
  13. “Поезія. Іван Вишенський. Мойсей. Перехресні стежки” Іван Франко
  14. “Фотосинтез” Віра Полозкова
  15. “Річка Геракліта” Ліна Костенко

12 thoughts on “Всесвітній день поезії. Топ віршованих продажів від Yakaboo.ua

    Залишити відповідь